Google Analytics data

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen?

Tessa Welmers
Tessa Welmers

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Ben jij er ook bij?

Het analyseren van online data door middel van Google Analytics kan voor ondernemers heel nuttig zijn om inzicht te krijgen in hoe je bedrijfsdoelen zich vertalen naar datadoelen. Wil je bijvoorbeeld dat meer mensen op een knop klikken op jouw webpagina? Of wil je dat meer mensen een online formulier invullen? Met Google Analytics krijg je precieze inzage inzage in hoevaak dat wordt gedaan en hoe mensen op jouw pagina terechtkomen. Vervolgens kun je die gegevens weer gebruiken om processen te verbeteren.

Een voorbeeld: een chocolademerk verkoopt chocoladerepen zowel in de winkel als via de website. In de winkel hangt een QR-code; als klanten die scannen komen ze op je de site om online te bestellen. Uit de data-analyse van Google Analytics blijkt dat heel veel klanten dat doen en dat op die manier veel chocoladerepen worden verkocht. Dan kun je dus breder adverteren met die QR-code om nog meer traffic naar je website te krijgen!

Wat ga je doen?

Tot zover het belang van Google Analytics, maar wat gaan deelnemers van de workshop eigenlijk doen? Naast meer info over de analysetool en het belang ervan, krijg je natuurlijk ook handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Zo zal Whello je de interface van Google Analytics laten zien en kun je er zelf ook mee aan de slag! Neem dus je laptop mee voor een vliegende start.

Voor ondernemers die misschien al Google Analytics gebruiken kan de workshop nog steeds heel interessant zijn. Zo biedt de nieuwste versie van het programma, Google Analytics 4, veel meer mogelijkheden dan de oudere versie, die ook niet meer wordt ondersteund. Bij de workshop ben je ook welkom voor hulp bij de overstap naar Google Analytics 4.

Waar en wanneer? 

De workshop vindt plaats op maandag 12 december van 15:30 uur tot 17:00 uur in Studio De Pijp, Tweede van der Helststraat 1-3, Amsterdam. Inschrijven doe je door op de knop in dit artikel te drukken. Blijf je daarna ook gezellig hangen voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van dit jaar? Tot dan!