Webinar Business Intelligence: hoe zet je data om in informatie?

Marcia Appels
Marcia Appels

Hoe gaan data jou helpen om beter te ondernemen? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB. Op 20 december praten econoom Alexander van Nieuwstadt en professor datawetenschap Kees van Montfort je bij over de manieren waarop jij data-analyse optimaal kunt inzetten voor het verbeteren van jouw bedrijfsvoering. 

MKB-ers krijgen steeds meer informatie ter beschikking vanuit allerlei bronnen: verkoop-, inkoop-, voorraad-, klant- en financiële gegevens. Deze gegevens kun je gebruiken om de belangrijkste kerngetallen voor de onderneming te berekenen en te visualiseren in een dashboard. Met deze kerngetallen kan je je bedrijfsvoering in de gaten houden en tijdig bijsturen als dat nodig is. Bovendien helpen deze kerngetallen je bij het nemen van de juiste midden- en lange termijn beslissingen.

In dit webinar krijg je tips hoe je aan de slag kunt met Business Intelligence. Hoe kun je de beschikbare gegevens binnen je bedrijf omzetten naar relevante informatie, zodat je betere beslissingen kunt nemen.

Die inzichtelijkheid is er niet alleen om problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen; ook voor de lange termijn biedt het houvast. Lecturer Kees van Montfort: ‘’Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn dus ook een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’’ Omdat dat dus geldt voor je bedrijfsvoering over een langere periode creëer je ook bestaansrecht voor de toekomst van jouw onderneming. Data kunnen dus echt in jouw voordeel werken!

Alexander van Nieuwstadt is lecturer International Macroeconomics aan de Universiteit Utrecht en doceert Statistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij kent de ins en outs van ondernemen uit eigen ervaring en geeft beleidsadviezen op het gebied van belastingen.

Kees van Montfort is (onder andere) Associate Professor Data Science in Finance & Accounting en verbonden aan het Centre for Financial Innovation van de Hogeschool van Amsterdam. Hij verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek en verzorgt trainingen met betrekking tot de toepassing van nieuwe digitale technologieën in finance, controlling, accountancy en tax.