Kick-off: schrijf je nu in!

Babak Heydari
Babak Heydari KplusV

SAVE THE DATE

Kick off Digitaliseringsoffensief en Groeiborrel

16 september 2021, JC Arena

MKB ondernemers opgelet! Reserveer alvast donderdag 16 september in jullie agenda. Vanaf 15.00u start de kick of van het Digitaliseringsoffensief in de JC Arena.

Het Digitaliseringsoffensief ondersteunt ondernemers uit de regio Amsterdam bij digitalisering om hun MKB bedrijven sneller te laten groeien. De inloop voor het event is vanaf 15.30 uur. Tijdens de middag kom jij erachter wat Het Digitaliseringsoffensief jou te bieden heeft door een proeverij workshops, speeddates en een matchingsmarkt. Om 18.00 uur zal de wethouder van Economische Zaken, Victor Everhardt, de officiële startschot geven voor dit project en start tevens de MKB Groeiborrel met de uitreiking van het Product van de Maand.

Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, MKB-Amsterdam en Ready to Scale en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Amsterdam.

 

Schrijf je nu hier in
 

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Middagprogramma

 • 15.00 uur Inloop en een informatiemarkt.
 • 15.30 uur Plenaire start in Grote zaal - Welkom door Dwayne van der Klugt.
 • 15.45 uur Start Break-out sessions ronde 1
 • 16.30 uur korte pauze
 • 16.45 uur Start Break-out sessions ronde 2
 • 17.30 uur Einde middagprogramma + inloop avondprogramma plus informatiemarkt

 

Avondprogramma

 • 18.00 uur Start plenaire programma in Grote zaal, Dwayne van der Klugt.
 1. Spreker Victor Everhardt over het belang van digitalisering bij het MKB
 2. Spreker Dave Maasland, ondernemer op Cyber security gebied, neemt je mee in de wereld van digitale kansen en nieuwe risico’s. Hoe zorg je dat je deze kansen in het juiste perspectief plaatst en optimaal benut?
 3. Spreker Jitske Naberman, oprichter en eigenaar van Dutch Museum Gift Shop en winnaar Product van de Maand mei 2020. MKB’er en ambassadeur voor digitalisering.
 4. Spreker Henk van Raan, Johan Cruijff Arena vertelt samenwerking in digitalisering.
 • 18.40 uur Wethouder Economische Zaken, Victor Everhardt opent Het Digitaliseringsoffensief.
 • 19.00 uur Start Groeiborrel met Bart Drenth, Bert Bos en Irene van der Zwan (MKB -Amsterdam). Korte interview Hogeschool InHolland en bekendmaking Vakjuryprijs en Publieksprijs Product van de Maand september. Daarnaast ook een Speakers Corner met drie pitches.
 • 19.20uur – 20.30 uur Netwerkborrel

 

Break-out sessions

 

 • Matchmaking – Maarten Coumans

 

Ben je op zoek naar bepaalde expertise of heb je juist iets aan te bieden? Kies er dan voor om gematcht te worden en wij zorgen ervoor dat jij de juiste personen ontmoet.

 

 • Zaal 1 Digital Marketing: Personal Branding LinkedIn – Alexis van Dam

 

Ronde 1:

LinkedIn is hét social media platform voor professionals en heeft in Nederland 9 miljoen leden met een profiel en wereldwijd heeft zij 774 miljoen leden in 200 landen. LinkedIn is een platform dat al lang niet meer alleen wordt gebruikt om personeel te werven of om een baan te zoeken. Op het platform worden ideeën uitgewisseld, nieuws gedeeld, vinden dialogen plaats en worden discussies gevoerd. Is LinkedIn een belangrijk platform voor jouw bedrijf? Zo ja, hoe kun je je bedrijf en jezelf profileren via LinkedIn? Je krijgt uitleg hoe LinkedIn werkt, hoe je LinkedIn strategisch kunt inzetten en welke doelen je kunt realiseren met LinkedIn, zoals het vinden van nieuwe klanten. Je krijgt praktische, direct toepasbare tips hoe je je bedrijfsprofiel kunt opzetten en inzetten en je persoonlijke profiel kunt optimaliseren.

Ronde 2:

Wil je meer bezoekers op je website? Maar hoe zorg je ervoor dat je doelgroep je website weet te vinden? Door op te vallen in zoekmachines! Hoe doe je dat? Met SEO: zoekmachine optimalisatie. Leer meer over de beginselen van SEO en wat je kunt doen om hoger te scoren in de zoekmachines zoals Google. Laat je inspireren hoe je je eigen website kritisch kunt evalueren, welke informatie je kunt halen uit Google Analytics en waarom dit van belang is voor SEO. Je krijgt praktische SEO tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan, zodat je meer klanten kunt trekken door op te vallen in zoekmachines.

 

 • Zaal 2 Impact opkomende technologieën & robotisering – Tibert Verhagen & Willem Schellekens

 

Ronde 1:

Hoe kun je AI (of andere high impact tech) toepassen binnen het MKB? - Willem Schellekens

 

Fietsfabriek.nl heeft al de nodige ervaringen opgebouwd in het effectief gebruiken van data voor AI toepassingen. Hoe zou jij nieuwe tech (of AI specifiek) kunnen inzetten in je eigen vakgebied? Willem gaat met de aanwezigen in de workshop graag in gesprek.

Ronde 2:

Robots in Retail - Tibert Verhagen

Robotszijn een opkomende technologie waarvan wordt verwacht dat zij de komende jaren in de retail voor veranderingen gaan zorgen. Het Service Robotics Lab van de HvA wil retailers helpen bij het verschaffen van nieuwe inzichten in de toegevoegde waarde van robots voor hun winkel. In de presentatie worden resultaten van de ShoppingTomorrow expertgroep Robots in Retail besproken, komen recente consumentenonderzoeken aan bod, en worden er ervaringen gedeeld met de inzet van robots in winkels. Tevens wordt de aanwezigen om hun mening gevraagd voor een aantal toekomstige projecten.

 

 • Zaal 3 Speeddates met het partnernetwerk van Ready to Scale

Het partnernetwerk van Ready to Scale kan jou gratis advies geven op de volgende vlakken: Juridisch, Subsidies & financiering, Recruitment, Intellectueel Eigendom, Fiscaal, Notarieel, PR & Communicatie, Groeistrategie en Cloud infrastructuur

 

 • Zaal 4 Digitale Veiligheid – CTO .

 

Ronde 1:

Wie helpt mij om digitaal veilig te ondernemen? Tijdens deze sessie krijg je als ondernemer inzicht in de partijen waar je contact mee kunt opnemen met betrekking tot digitale veiligheid en wat je van hen mag verwachten om digitaal veilig te kunnen ondernemen. Sprekers: Ger Baron (CTO, Gemeente Amsterdam), Theo van der Plas (Nationale Politie), Job Kuijpers (EYE), Reijer van Woudenbergh (Nationale Nederlanden/Perfect Day), Henk Markerink (VNO-NCW)

Ronde 2:

Preventie, Hoe voorkom je dat je gehackt wordt. Stappenplan om cybercrime te voorkomen. (verdiepende workshop). Deze workshop wordt gegeven door Dave Maasland (ESET) en Reijer van Woudenberg (Perfect Day).