De laatste workshop van het Digitaliseringsoffensief is achter de rug en dus is het tijd om de balans op te maken. Wat hebben ondernemers ervan opgestoken? Hoe helpt digitalisering hun bedrijf verder op weg? En wat hebben ze dus aan het Digitaliseringsoffensief gehad? Wij vroegen het zelf aan ze!

Afgelopen maand gaf branding-expert Ria van Kempen de workshop ‘Meer Leads en Omzet met Social Media’. Daar kregen ondernemers tips and tricks om de inzet van hun social media naar een hoger plan te tillen en ervoor te zorgen dat nog meer potentiële klanten hun bedrijf of product zullen vinden. De ondernemers daar waren erg positief! “Ik ben ervan overtuigd dat er zoveel is wat mkb’ers niet weten maar wat ze wel nuttig kunnen inzetten”, zegt een ondernemer. “Hier heb je echt baat bij dus ik raad het alle ondernemers aan.”  Een beginnend ondernemer zegt: “Ik ben druk op zoek naar nieuwe klanten en dat begint natuurlijk bij leads, dus dit was zeker een interessante workshop.” 

ChatGPT

Eerder gaf digitaal strateeg Wilco Verdoold een workshop over misschien wel de meest spraakmakende AI-tool van het moment: ChatGPT. Daarover zegt hij: “Ondernemers moeten AI (Artificial Intelligence) vooral als kans zien. Je kunt er heel veel mee doen en ze moeten het vooral gaan proberen.” Een van de aanwezigen laat weten dat de workshop voor haar “een leuke manier is om mijn kennis te verrijken. Je krijgt goede inside tips waar ik zelf nog nooit aan had gedacht!” 

Over andere workshops van het Digitaliseringsoffensief zijn eveneens lovende woorden: “Ik had weleens verwachtingen en die zijn eigenlijk altijd overtroffen. Je krijgt hier echt waardevolle informatie en kennis.” 

Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van MKB Amsterdam, Ready to Scale en de Hogeschool van Amsterdam. Het Digitaliseringsoffensief heeft als doel de mkb-banenmotor in de regio Amsterdam te versnellen via digitalisering. Dat gebeurt via webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met een groeiambitie. Wil je een in-house workshop, neem dan contact op via info@mkb-amsterdam.nl.