Over ons

Over ons

hoi

Het MKB is cruciaal voor de regio Amsterdam en daarom is het van groot belang dat deze ondernemers succesvol blijven. Digitalisering speelt daarin een belangrijke rol. Bedrijven die meegaan met de digitale trends blijken beter veel toekomstbestendiger dan de bedrijven die dat niet doen. Tegelijkertijd is digitaliseren niet eenvoudig voor een ondernemer die ook met de dagelijkse business bezig is. Daarom is ons ambitie om gedurende de projectperiode:

  1. MKB-ondernemers bewuster te maken van de kansen die digitalisering biedt.
  2. MKB-ondernemers te ondersteunen bij het verzilveren van die kansen.
  3. MKB-ondernemers verbinden met innovatieve startups.

Initiatiefnemers:

MKB-Amsterdam is de belangenvereniging van, voor en door mkb-ondernemers in de regio Amsterdam. We behartigen jouw belangen op het stadhuis en het Binnenhof. Naast belangenbehartiging stimuleert MKB-Amsterdam groei bij ondernemers in de regio. Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden en niet gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen MKB-Amsterdam vertegenwoordigt 5.000 mkb-bedrijven. Vanuit die rol weet MKB-Amsterdam welke specifieke kansen en uitdagingen er zijn voor het mkb. MKB-Amsterdam is onderdeel van MKB-Nederland maakt deel uit van een invloedrijk netwerk van ondernemers en beslissers in politiek, instanties en bedrijfsleven. Ben jij al lid? Klik hier of kijk voor meer info: www.mkb-amsterdam.nl   

De Hogeschool van Amsterdam doet mee vanuit het Expertise Centrum Applied Artificial Intelligence. Het ECAAI bestaat uit meerdere labs die gekoppeld zijn aan specifieke toepassingsdomeinen, zoals detailhandel, maakbedrijven en de creatieve industrie/media. De labs hebben zowel kennis van digitale tools, data-technieken en AI technologie als van de toepassingsdomeinen. Zij richten zich met praktijkgericht onderzoek op de ontwikkeling van sectorspecifieke toepassingen, scholing en talent. Met deze kennis, gestoeld in de praktijk, inspireert zij MKB bedrijven om kansen te zien die digitalisering geeft en de trainingen om dit vervolgens te implementeren.

In Stichting THE Start-Up Network (THE SUN) zijn zakelijke dienstverleners verenigd die geloven in de meerwaarde van het MKB en innovatie voor de MRA. THE SUN ondersteunt sinds 2010 Innovatief MKB in het realiseren van hun groeiambitie. Door middel van onder meer een maatwerkprogramma en corporate matching zijn ruim 200 ondernemingen uitgegroeid tot (nog) succesvollere MKB-ondernemingen. Ready to Scale is het ondersteuningsecosysteem dat THE SUN in 2013 samen met de gemeente Amsterdam en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) opstartte. Het ecosysteem bestaat o.a. uit ruim 200 oud-deelnemers, een breed netwerk van private samenwerkingspartners (veelal lokale MKB bedrijven), investeerders en business coaches. Ready to Scale voert momenteel een programma uit waarin start-ups en scale-ups ondersteund worden in hun groei. Voor deze MKB-Deal wordt het ecosysteem onder leiding van THE SUN ingezet om het Brede MKB te ondersteunen bij productiviteitsgroei dankzij digitalisering. Daarnaast wordt Innovatief MKB met digitale producten en diensten gekoppeld aan het brede MKB, zodat het brede MKB hiermee aan de slag kan.

 

 adsassad4thKplusV